Tuesday, December 27, 2011

Alkisah board games

Petang tadi, aku ngan cik bonda sesaja keluar makan angin.  Pastu ktorg singgah MPH.  Aku tak tau apesal, asal aku jenjalan ke mana je, kalo ada MPH mesti masuk padahal mcm lah aku beli buku pon.  Balik2 aku pusing2 pastu keluar tpi rasa mcm perlu masuk sbb syok atau mungkin nmpak mcm aku ni ulat buku (tuuuui!)


Tadi aku x plan nak beli ape2 pun, so aku saje gatal pusing2 kat area board games.  Lagi minggu Xmas, confirm bnyk punya dorg jual board games kan.  Skali aku ternampak cluedo suspects (sila lihat gambar di bawah)

Memula ingat tak payah beli.  2-3 kali aku pusing2 kat area tuh.  Arkh! tak boleh jadi! Mesti mau beli jugak! Aku pikir seronok jugak kalo dapat main ngan roomates nnti.  Dah tuh menatang ni harga dia rm19.90 je kalo nak dibandingkan dgn version board dia yg lagi mahal tuh.  Jadi aku pon beli.  Bangga gila ok sbb time kecik takat merasa main saidina je adalah.  Last2 saidina tah ke mana, duit dia aku buat main jual2 tiket.  Cehh!!!

nota kaki: asalnya aku nak beli game twister (ala yang pijak bulat2 warna merah biru segala sampai terbaring-baring ko dibuatnya) tapi mahal and aku ader rm30 je tadi..huhuhuhu.  Tak pe next sem aku beli.  Konon.


Balik rumah, aku bukak plastic dia then baca instruction.  


Fuck! Sumpah aku tak paham.


I mean sesapa yang dah penah main version board punya confirm laju nak paham tpi yg board punya pun aku terkial2 nak main dah tu ada hati nak main yang card punya.  Hak tuiii lah!


nota bulu kaki: aku mmg ada masalah bila nak baca instruction board games.  Dulu kad UNO pon aku tgk member main baru paham.  UNO yang simpla pon terpisat-pisat aku nak memahamkan, apetah lagi menatang CLUEDO ni.  STRESSSSS!!!


Aku cuba cari youtube tutorial, net lembab pulak dah.  Ok tak per, sabar je la.


Nampaknya aku kena tunggu Aaat datang rumah utk ajar aku.  


Konon aku baru nak merasa poyo2 gaya detektif, skali...


*duduk kat bucu rumah sambil menangis*



1 comment:

Unknown said...

Hai, sy jumpa blog u coz cari cara2 nk main cluedo nih lah.... tak faham2 gak ... bleh ajar saye? coz pasni nak ajar anak2 lak..huhuhu.. sian anak2 dah seminggu tunggu mama dia cari cara nk main bende alah tu...
can e-mail me at jamaiahmems@kliaekspres.com

This blog belongs to Amirah Y a.k.a Kak Long Wayer