Wednesday, December 26, 2012

xmas sale is always the best


Semalam aku lagi sekali lepak kat paradigm mall..  First time pegi
aku x enjoy sebab aku pening kpala and tak leh blah apesal comunity kat sana jenis jalan mcm x pandang org..  Macam nak menyerbu pon ada..  Xpe mungkin excited nak xmas shopping..  Jadi ape-ape lah..

Anyways sumpah bnyk sale ok..  Aku usha H & M perghhh boleh nangis 
bab2 choices clothing dia...Cun nak mampos cuma aku malas beli sebab lebih kurang je pesyen dia...

Actually niat sebenar nak shop kat Sephora je...  Dorg kata Sephora agak mahal tpi bila aku tgk, mcm ok je pricing dia..  Jadi perasaan nak membeli tu membuak2 maka aku sebat lah satu pallette 3 in 1..  Siap ngan powder, blusher n bronzer..  Hah lantak la..  pakai la sampai tinggal kerak...

RM72 only wokeyh!!

pastu, singgah scholl plak..  kaki aku pon dah sakit, so cik bonda tlong belikan baru utk aku..  seronok ok org byrkan..



Btw, aku bru tau apesal ramai suka Uniqlo..  Gila selesa nak mampis..  Aku baru pegang meterial dia dah boleh terbayang selesa terbaring atas katil sambil dipeluk Synyster Gates.  eh.

Jadi harus lah membeli juga kan..  Aku sebat 2 seluar..  Aku x kira seluarpesyen kampung pon lantak la..  Janji selesa gila..

ok sebenarnya aku tga update entri pakai android ni..  sumpah cibai sbb dah la kecik pastu siap nyemak lgi icon utk zoom in zoom out tu..  semak.. pastu bila silap sikit mula la cursor utk type tu lost kat perenggan atas-atas..  tahi ok tahi!!! tekanan jiwa aku mentest drive menatang ni.. arrgghh *amukab ablasa*

tengok tu amukan jdi amukab...pastu aku nak edit mcm x boleh nak bergerak cursor dia kekiri kekanan.. mana lah aku x meroyan..

Thursday, December 20, 2012

Teringin

Pergh gila lama aku x update blog ni..  Ni semua angkara busy dan malas ye..  Subjek aku makin membuatkan berlakunya sakit otak dan meroyan..  Jiwa kacau sampaikan kadang-kadang terjaga tengah-tengah malam, pastu mula lah aku berimaginasi ada benda usha aku tido bagai..  Sangat x best ok..

Ok tu je cerita dia nape aku x update..  

Jadi aku update harini sbb nak citer yang aku teringin giler nak beli sandals..  Tu je..  Sakai en?  Tak de la aku ni jenis specis manusia yang sentiasa akan pakai covered shoes except selipar jamban la..  X kesah la kedai mana aku masuk mesti akan sebat kasut yg cover.  Kalo peep-toe pon tetap beli type yg covered.  Sandals memang x de dlm dictionary kasut aku.  Giler touching..

And aku search, aku perasan sandals by TED BAKER memang semua cun giler.  Harga pon mampu buat aku menangis juga sebenarnya tapi bila pikir balik kasut Scholl aku yg dari part 1 aku pakai tu dah keras insole dia..  Drpd wat sakit kaki, baik aku beli je kasut baru terus.  

Design x de hal punya sebab aku ni selain all black diamante goth shoes bla bla bla, aku pon suka jugak design of something yang whimsical

For example:
(image source:Google)
CUN APA!!?

Saturday, December 8, 2012

Gotong royong: Mural

 Harini ada gotong royong level kat kolej aku.  Since dari part 1 sumpah aku x pernah join, sebab berlagak en duduk ngan senior.  Kene tinggal je sem ni, bru la aku terkial-kial join..  Hahahah!!  Perangai jin apekah ini.  So aku volunteer siap-siap utk buat mural sebab aku x sanggup nak cuci jamban.  Biar la aku wat kerja kasar drpd aku kemut-kemut geli buat cleaning job.  Sumpah aku x suka.  

Jadi pada awalnya sangat lah azab sebab kena kikis cat sebab mural sblum ni pkai cat minyak so kalo nnti kalo x kikis, color dia timbul balik..  Seriyes aku ckp kalo nak kikis sampai aku grad diploma pon x habis.  Giler tebal cat dia.  Basah-basah ketiak aku dibuatnya..  So mmber aku yg genius, Jue bagi idea utk kasarkan je surface yg licin tu pastu baru cover dgn white paint.  Camne nak kasarkan?  Jangan tanya sebab susah aku nak explain kat sini..  

Lepas solat zuhur baru lah ktorg start cari design and drawing semua..  Drpd 3 org buat terus ramai yg menyibuk and tolong skali..  Dorg yg wat sikit pon mcm nak tercabut pinggang apetah lagi aku, jue n sara yg wat sehari suntuk..  Nyesal pon ada gak sebab volunteer tpi actually aku suka sbb ada kerja and telinga aku x payah nak dengar jeritan..  X de sape nak kacau aku time wat mural ni sbb aku sangat seriyes..  Dah la seriyes, cerewet nak mampos lak tu..  Aku x boleh dowh, artwork ke ape ke mesti aku giler particular bab2 detailing..  


Aku ni artistic sebenarnya..puii!

Mandor kerja ye..  memantau sambil tido..

Yes crown tu aku yg buat..  Crown je ponnggg..  X heran ponnggg

Hah kau..siap hightlight lgi tpi ni skill tadika sahaja..  Mesti budak tadika jeles ngan aku terer sangat..hua hua hua..

Ni kerja jue, linda, echa ngan aku..bersila bhai

So here's the full artwork of nama level..  Seperti biasa sketch by nufa, color-color by sesapa yg lalu nak tgk tpi teringin nak kaler, highlight skill tadika adalah dari aku dan turut dibantu oleh echa..  Theme ktorg ala-ala fairytales gitu..  Whimsical effect..  Mcm enchanted..

''T'' ni mcm pokok enchanted la konon...  takat tu je la jiwa artistic budak bisnes..  

So here's the kenangan..  Yg tolong tengok pon nama masuk sekali ok..  So junior2 yg bakal duduk level aku sem depan, sila2 jgn jahanamkan mural tuh..  Ini amaran peluh-peluh keti.


Saturday, December 1, 2012

Monthly Theme: Maxi Skirts



Hi all!!! Since I've missed the previous monthly theme, so now I'm back for this month's..  Yay!!  I saw Ms. Kitty's post about maxi skirts and I though it would be great to post an entry about my one and only gothic chiffon skirt..  It is my only black maxi skirt because I honestly don't know when is the right time to wear skirts..

So, here's the skirt that I was talking about;


The one that I wore during my first photoshoot..



Thanks for viewing ..  Have a nice day!

2eb2019a

Wednesday, November 28, 2012

Melantak Seoul Garden

Last week, aku pgi One Utama sbb cik bonda dah lama pasang niat nawaitu-saumaghodin nak belanja aku makan kat Seoul Garden..  Mungkin dia ingat result aku bagus kot tapi sebenarnya tidak mungkin.  Lain lah kalo 4.0 flat, itu kalo x beli aku sebijik kereta memang aku nak merajuk lama-lama..  Oh ya, sekarang ni aku dah pandai parking.  Berlagak tak?

Ok sambung..  The food was ok..  Pada aku memang sedap gila la tapi dah aku ni jenis spesis tekak melayu memang tak la aku nak makan cenggini..  Tak kena tekak konon, padahal habis jugak aku melantak.  Except kerang..  I've learnt that lagi kecik shellfish tu lagi kuat rasa dia, lagi bertambah-tambah kembang tekak aku..  So lepas ni no kerang-kerang dah unless kalo member aku punya mak yang masak..  Aunty tu punya kerang rebus best, x muak pon aku makan..  Hebaaat!

20121125_161242_zpsa1ddc98f
Sebenarnya senyum dalam keadaan parah.  Asyik aku je kena percik minyak panas..

Juga turut berbangga kerana berjaya wat lek pakai mini dress.  Sebagaimana yg diketahui, aku harus pakai legging kerana kaki tak dijaga rapi.  Bulu merata lebatnya..

20121125_171357_zps609223c1
Sepatutnya aku suruh akak tu kerat pendek lagi rambut aku ni..  Aigoo



Comel en?  Sepit rambut kaler-kaler ni telah dipertikaikan oleh budak-budak aku.

''Apehal kau Y? Tetiba beli kaler-kaler bagai dah kenapa?  Mana kau yang dulu?''

Tahi lah


Saturday, November 24, 2012

LIEBSTER AWARD tag

YAY!!!!! THANK YOU SO MUCH

The Liebster award is given to up and coming bloggers who have less than 200 followers.  What is a Liebster?  The meaning: Liebster is German and means sweetest, kindest, nicest, dearest, beloved, lovely, kind, pleasant, valued, cute, endearing, and welcome. (source:http://www.welovedhere.com) 

I got this award long time ago from http://lesthi.blogspot.se and just remember that I haven't complete the tag yet..



These are the rules that came with the award:
  • Each person must post 11 things about themselves.
  • Answer the questions the tagger has set for you.
  • Create 11 questions.
  • Choose 11 people and link back to them.
  • No tag backs.








11 Things about me:

1. Amirah Why Wayer is not my real name.
2. I'm left handed..
3. I play THE SIMS 3 a lot and always name the  first 3 girls as;

  • Melina Azaria
  • Myra Ophelia
  • Johanna Maria

4. I've never finished Super Mario Bros.
5. I don't like gold, and prefer silver more often unless the golden stuff looks like some sort of accessories that the grecian goddes would wear.
6. My handbag is pink and I hate pink.




















7. My all time favourite perfume is from HUGO BOSS..
8. When I eat too much sweet, I'll start to feel like throwing up..not a sweet tooth person here *raise hand*
9. I like earrings especially those with the whimsical designs..
10. My 3 most favourite albums;

                   

                                                                                                                                        

Yellow Card-Ocean Avenue







My Chemical Romance-The Black Parade










Within Temptation-The Black Symphony DVD







11.When it comes to reading, I can understand English more often than my national language..

Lesthi's (tagger) 11 questions:

1. If you could only listen to one song for the rest of your life, what would it be?

I am the best by 2ne1

2. What is your favourite candy?

Hmm..Nerds

3. Are you a cat or a dogperson, and why?

Cat person..because cats hate me and i love to annoy them so freaking much *clench teeth*

4. What bands have you seen live?

Avenged Sevenfold, Heart-A-Tack (local band)

5. If you had to choose between eating poo once, or holding a clowns hand for a whole month, what would it be?

Clown's hand, because at some point people need someone that can destroy clowns..I hate clowns so bad..

6. What would your dream wedding be like?

Gothic and Elegant

7. Top three favourite movies?

RED (Retired and Extremely Dangerous), White Chicks, Mr and Mrs Smith

8. What is the most embarrassing thing you have ever done in public?

I hit the ground...Grounds love me!

9. What would you do if you had only one day left to live?

Join the CIA and kill the motherfucker that doesn't do good to me the most..

10. Are you addicted to something, and in that case what?

Knives and cereal..I mean any cereal..I like to talk and munch at the same time

11. What is your favourite disneymovie?

well..Chicken Little maybe..

My questions...

1. What are you?
2. Favourite video game?
3. Names of your kids in The Sims (if you played the sims, if not just pretend you played the sims)
4. What is your daily routine?
5. What you dream to do as your daily routine?
6. Who is your favourite supermodel?
7. What is your favourite style of dresses/gowns/cocktail dresses/maxis (with photo(s))
8. What would you like to tell your best friend?
9.  Describe your hair in one word
10. Any phobias? 
11. Chocolates, Candies or Pastries?

So, I tag my 2 crazy sisters who i think none of them realize the they're been tagged 
~Aat
~Yen

And since some of my followers doesn't have links, so here are the lucky 11 followers I picked;





Wednesday, November 21, 2012

Hair misery begins

Ok semalam dah pegi kerat rambut and also at the same time aku tuka plak wat relaxing instead of rebonding sebab duit makin kopak..

As usual, tengok rambut kena kerat x de la sedih mana tapi days after makeover tu la actually yg boleh wat aku jiwa kacau..

Why?

well..

1) Bau chemical x hilang sebab x boleh basah rambut dlm 2-3 hari..menyengat hidung aku..

2) Lepas straightening, rambut aku gila punya stiff.. Dia punya straight tu sampaikan aku x boleh nak style apa2.. So rambut aku sangat lepek skrg ni..  Mcm kene tepek atas kepala je..

3) Kepala aku panas..  Asal mandi je x leh nak basah rambut..  So kena letak kepala dekat dengan stand fan..  Sedih ok..  Mcm special sgt je duduk pon kena dekat ngan kipas je..

4) Tak boleh ikat sbb nanti out of shape..  Drpd elok straight terus bengkok sana sini nnti..

So nampak tak situasi aku skrg..  Aku nak kuar pon kena pikir doploh kali sbb bau chemical ni kuat..

Therefore, I'll show you what happened to my hair..  Abaikan muka yg memiliki hidung yg besor..  Memang secara genetic berhidung sebegini rupa..

Muahahah here's my ugly creepy face!!!!  Don't judge my hair, still working on it okay!!

Actually I didn't wear any make-up and I was extremely bored, so for the virtual creepy make-up like i did below, do visit;
www.taaz.com

Before

After

And I only thought that I can look so goth with my long hair..  Short hair works too..also with a lil bit add up on the filtering part..Like I said, no judging.

Have a nice day peeps

Sunday, November 18, 2012

Would You Rather Beauty TAG!!

Credits to http://tagsforeverybody.blogspot.com for saving me from boredom rite now 

Questions

1.Would you rather go out with messy hair and nice make-up or Nice hair and no make-up?


Nice hair, no make up

2.Would you rather shave your eyebrows or have your eyelashes fall out?


Eyelash falling out..

3.Would you rather be forced to shop at only MAC or Sephora for the rest of your life?


freakin' MAC!!!!

4.Would you rather wear lipgloss/lipliner look or 80's perm?


No perm!!! Of course lipgloss..

5.Would you rather leave the house with an obvious foundation line or overdone blush?


Overdone blush..at least i can lie that i work as a freakin clown..

6.Would you rather wear MC Hammer pants or biker shorts in public?


biker shorts totally..

7.Would you rather have a bad orange-y spray tan or really weird tan lines that can't be covered?


hell no for both!!!

8.Would you rather have a bad haircut or bad hair color?


bad haircut..just tie my hair and everything will be fine again..although i'll cry on the inside everyday until new hair grows.

9.Would you rather have youtube or twitter taken away forever?


twitter

10. Would you rather give up using makeup brushes or mascara? 


mascara

It's done..Gangbangers 3rd year photo

It's a very lousy photo collage but yet very meaningful to the 6 of us..



beauty shop

Petang tadi aku lepak Sunway..  Dan aku rasa sana makin panas, x tau la plak org lain rasa mcm mana tpi aku boleh menyirap la.  Lagi-lagi bila aku masuk satu kedai ni, mula-mula kosong tapi after that mula lah penuh gila org.  Wadehell??  Rimas ok, dah la aku rendah, org penuh lgi sangat susah nak pilih-pilih barang ok.  No fair..  Aku ni boleh jadi ketegori OKU tau, sbb aku kurang ketinggian..  hahahah!

Rambut sudah panjang dan baru lepas syampoo, jadi utk mengelakkan kekeliruan sama ada aku ni manusia ke pontianak maka rambut harus diikat jadi bun ala-ala k-pop..

Also aku terjumpa cikgu english aku zaman skolah dulu..  Pergh masih cun dan hot lagi tecer aku tu..  Awesome laa weyh!!!  Siap ingat lagi ade si polan ni, mungkin sebab aku ngan sis aku, Yen adelah kaki gosip yang seronok bersembang-sembang dgn cikgu-cikgu kat bilik guru kot..  Hahahaha

And yes I did singgah kat watsons to get some beauty supply.  Actually aku nampak RIMMEL ngan ELITE display, so I thought nak beli my favourite shade of RIMMEL lipstick since aku punya tu dah patah..  But lipstick tu dah tak de..  Maybe dorg dah stop production kot..

 Tiba-tiba timbul satu idea bernas nak try Nude color lipstick, tapi pikir balik aku bukan orang putih jadi belom tentu kalo aku pakai nampak mcm Scarlet Johanson..  Kecundang ok teori aku..

 Bak kata cik bonda ''Orang putih kalo pakai barut pon lawa''..

Itu sangat benar..


So I bought this..  Muka aku sejak exam last sem mcm teruk je.  Nak kata tensen exam, sampai dah dapat result pon still berkerak jugak.  Jadi aku nak try la pkai OXY mask ni.  Before this aku pakai yg pore pack tu and the result was excellent.  I mean like better than Biore punya la kalo nak compare..  So I hope muka aku terus transfrom dan melayakkan aku untuk jadi ahli ke-5 2NE1 la..

CL, Minzi, Dara, Bom, Why

nampak tak bangsatnya kat situ

*mesti bro-bro aku yg layan metal tengah usap-usap tangan ready nak sepak aku ni*

Other than that, aku beli new eyeshadow pallete..  Dia ada dua version ok..  Meyh sini mak stori sama u'olls  ok gee...  

*In english gittewwww*


Currently I'm using the IN2IT 05 suedes eye shadow (below;right) bcoz it has the darkest brown ever..  Even my MAC pallete also doesn't have that kind of brown.  It has a long-lasting shimmery shade and totally suitable for me to use it as eyeliner (since I got some ugly crisis with black liner)..


I know it's eyebrow color, it doesn't matter to me as long as I still have the darkest brown

*darkest brown color rage obsession monster*


Lovely casing design..


The currently worn out pallete.  

Daannn jugak, aku dah siap2 beli hadiah utk 3 jalang aku..  Benda sama, wallet..  Aku ni mmg malas nak pilih besday present sbb aku penat nak pikir ikot personaliti.  So naahh, aku bantai je beli 3 wallet..  Besday present utk budak2 pompuan ni kene lebih personaliti and description dia, tu yang slalu aku blank kalo nak beli budak2 ni besday present..  Last2 aku blanja makan je..  Setel.

Jadi nasib korg la dapat mana satu nanti.  pada aku semua sama jer..  Juga aku beli mengikut saiz talipon masing-masing..  Sapa talipon kecik dapat wallet besor maknanya aku bagi petanda korg nak dpt talipon baru sama ada S3 atau nokia 3310.  Bijak tak gua?




Cantik pulak aku tgk wallet dorg ni, Nyesal x sebat satu.  Ciss!!


Sunday, November 11, 2012

Codename Meet-up

Siang tadi aku gi boling ngan budak2 ni..  Konon nak jumpa tugeder2 semua before si Fith balik Australia again..  Seronok betol laa..  Macam balik kampung je dia pegi Australia tuh..  Aku ni nak drive keluar rumah  pon mcm kotoran degil.  Dasar sampahan..

X perlu cerita, aku kalah maen boling tadi..  Ranking aku mesti last..  Lain la lawan tetris di fesbuk, aku mampu riak walaupon hanya seketika, lepas tu ranking aku jatuh balik.  Bengap namanya tu ye anak-anak..

Besaunya grid gambor2 aku ni..  Tersergam lubang idong aku..

20121110_160330

Kami! Akak-akak cun bersedia bertindak!!!  Bertindak apa? Bertindak utk tidooo..  Tu lah keje aku ngan aat..  malam2 tido lambat sebab lawan tetris kat fesbuk..  Selagi belom tengah hari takkan bangun, tapi sebenarnya aku sorg je, Aat kne bgun awal utk masak..  Dia mithali sikit, aku haraaaaammmmmm..  Tunggu raya tahun depan aku kembali mithali menjadi masterchef..

*coming soon*

20121110_160235
Mereka!!  Abang-abang macho lagi pathetic sudah bersedia!!  Utk apa? Bersedia untuk keluar carta jejaka single..  kah kah kah..  sape nak, sila isi borang pastu email aku dulu..  Aku ni macam lembaga penapis filem.. 

Tapi tadi x syok sgt sbb x cukup quorum (betol ke aku eja?)..  Dua org manusia lagi gagal melapor diri.  Harus sebat nih!

Damn how i wished these two kids can join us tadi..  Kalo tak dah boleh shoot Codename 3rd year photo..

  Sorang dah sangkut kat UK (ko bila nak balik arr pompuan?????).. 

Sorang lagi tak join tadi sbb nak kemas barang sbb nak pindah rumah..  Dah la klentong ktorg nak pindah sampai ke Alor Setar sana padahal blakang umah je...  Darat la mangkuk ni


yen_zpsdf48640b



Luv u guys!!!!!!

Monday, October 29, 2012

A very oriental gothic style

Hit like for this set on polyvore!!  Thanks!Oriental Gothic

This blog belongs to Amirah Y a.k.a Kak Long Wayer