Wednesday, February 8, 2012

Membeli amalan mulia..ok fine gua shopaholic..

Dari minggu lepas lagi aku teringin nak beli selendang yg material dia kasar2 sikit.  Tak silap aku material dia lebih kurang dgn tudung BINWANIS yg manik2 glamer2 tuh.  Mmg tak la aku nak beli yg tu sbb mahal melampau and aku tak suka tudung but aku prefer lagi selendang sbb senang..zaaaaas ko lilit-lilit je, setel.  

And aku nak cari material cmni sbb grip dia bagos tpi ringan.  Selendang sebelum ni, berat sikit jadi bila nak wat style yang aku suka, jadi mcm kuyup gila..  Efek mcm aku baru lepas meredah hujan sbb kain dia akan turun ke muka.  So bila beli ringan punya, tak der la dia nak turun melingkup mcm tuh.  Paham tak penjelasan aku? Tak paham tak pe la..aku penat la nak taip panjang2...ngantuk gila ni.

So tadi ada dorg wat jualan lagi kat dalam kampus, aku try la singgah gerai akak jual tudung ni, then, BAAAAM! aku nampak!! aku nampak!!! pesyen selendang yang aku nak.. Terus tanya harga.

2 RM 10 beb!!!!

So, I grabbed both shawl, terus bayar.

Wanna see?  Dah dah jgn harap kaler lain dari aku..  Of course I'll get myself some black and dark red tone..

1) Design 1 (multicoloured)


close up of the colour

2) Design 2 (plain black)


close up

Alhamdulillah ada rezeki aku..  Aku belom nak bertudung la, just beli je bnyk2 sbb aku tak payah nak basuh2 selendang aku yg dulunya ada satu je..  Kalo ade 3-4 boleh tahan lama sikit..  Kelas agama sekali je dlm seminggu, jadi menurut pengiraan aku, akan basuh 2-3 kali je utk satu sem.  Lain2 balik kelas sembur febreez, jemur.  Setel.


2 comments:

iz2ul i5lam i2zuDDin said...

biwanis la syg oii haha :P btw, u reti pkai swal?

Lady Of Gothica said...

ok fine biwanis...kesah pulak aku..

reti je..belasah je la janji tutup

This blog belongs to Amirah Y a.k.a Kak Long Wayer