Tuesday, September 18, 2012

Terkesima saje...

Minggu ni aku asyik terkesima je..  Sikit-sikit mesti aku terlibat dalam situasi ''tanjat maimon!!''

A) 2-3 hari lepas, aku ada discussion utk preparation before presentation subject business communication.  So, habis discuss kol 12 malas lebih la..  Mula2 nufa nak dulu sbb dia ngantuk sgt, then aku pulak jalan sorg2 naik atas pastu baru lah si panjang ngan jue balik bilik tugeder2.  Tapi yg aku pelik sangat, time aku nak naik sorg2 tu, aku terserempak ngan sorg pompuan ni duduk kat bench pasu bunga betol2 depan tangga kolej aku.  

Tu mmg bunyi tak pelik pon sbb biasa la budak2 duk situ.  BUT! 

1) Kenapa dia duduk tegak (macam keras) sambil melunjur kaki
2) Muka dia langsung tak der seri muka orang.  Kalo org tu gelap still aku boleh nmpk muka dia ada seri tpi ni mcm x de seri langsung.
3) Mata dia x terbeliak tpi pandang tepat sangat kat aku.  Pandangan yg sangat scary.
4) Muka got no expression at all..Means even there's no slightest movement pon kat muka dia..
5) Paling scary, time aku dah menghala ke tangga, aku stop kejap toleh blakang nak tengok dia.  Skali hamek kaauuu!!  Tepat mata dia pandang aku..FUCK!


Dan aku sangat yakin tu bukan manusia..Sebab lain macam wajah dia..  Sama mcm time aku terserempak budak lepas histeria last sem..

B) Esoknya pulak aku tgk BB ade twitter notification..  Skali tengok, statement baek punya..

''-nama twitter aku- gf abg -ehemehem- eh?''

terkesima daku di situ...

C) Malam tadi aku buat hal.  Aku makan time maghrib je, tu pon makan burger sbb aku muak nak telan nasik.  Dah tu aku stress pulak mmg otomatik rasa nak muntah ijau bagai.  Tensen seyh, ko lapar tpi x boleh nak makan.  Sakit nor hati kita ni.

Then midnight mcm tu aku tetiba rasa lapar lak, so idea timbul lalu aku rembat satu peket Kopiko kak wan.  Buat secawan perrghh sedap je minum..  Skali hambik kaaauu!!!  sampai pukul 3 pagi mata aku tak boleh tido.  Tekup ngan bantal, tak lena selubung ngan selimut pon x mau jugak.  

Terkesima daku diatas katil..  Nak sms2 sembang ngan cik bonda mmg bad desicion la, silap2 dia maki aku balik..  

Nak kacau incik ehem ehem mmg cubaan menempah maut disitu..

So berangan-berangan skali aku terbayang ade tangan cuit2 aku dari tingkap.  Mmg menguji kekuatan saikologi aku ya.  Mok cik sedih nokk..  Time2 sunyi pulak la tahap imaginasi aku begitu intelektual..  CILAKE!

Menunggu untuk presentation bisscom...  


2 comments:

Zafira Zaki said...

Y kasut cantik. nak satu mcm tu. kbye. :p

Lady Of Gothica said...

hahaha tenkiu tenkiu...

This blog belongs to Amirah Y a.k.a Kak Long Wayer